lunes, 22 de octubre de 2007

Operación Moscú; tercer polvorón.



1-2 la Sevilla, intr-o seara in care Arsenal s-a distrat cu Slavia Praga, reprezinta un rezultat care o face pe Steaua sa se concentreze mai mult pentru obtinerea locului trei in grupa H.

Steaua a inceput meciul de la Sevilla cu o formula 1-4-1-4-1, menita sa asigure o buna posesie la mijlocul terenului, dar si suficiente optiuni ofensive din linia a doua, Surdu, Croitoru, Dica si Nicolita fiind jucatori care cauta permanent golul. Startul de meci nu a fost insa favorabil elevilor lui Pedrazzini. Spaniolii au profitat de o pozitie prea avansata a lui Surdu, au lansat o rapida actiune de contraatac, Capel l-a depasit pe P.Marin, a centrat perfect, iar Kanoute, plasat in 6 metri, a inscris cu capul. Era numai minutul 5 si Steaua era nevoita, practic, sa inceapa jocul de la 0-1.
Capel avea sa fie, de altfel, eroul inceputului de meci, el oferindu-i lui Daniel Alves si sansa celui de-al doilea gol, in minutul 10, insa acesta a ratat. Opt minute mai tarziu, plecat de limita ofsaidului, Luis Fabiano a preluat perfect, l-a driblat si pe Zapata si a inscris, cu toata opozitia lui Emeghara.
Pedrazzini a “mutat”, trimitandu-l pe Emeghara pe banda dreapta, dar gazdele si-au mai creat ocazii, prin Poulsen si Luis Fabiano. Jocul Stelei a inceput, totusi, sa se lege, si Ovidiu Petre (sut bun) sau Dica (reluare, cu capul, putin pe langa) au aratat ca lucrurile tind sa se schimbe in bine.
De la Ovidiu Petre avea sa vina, in minutul 63, golul Stelei, mijlocasul reluand in plasa, cu calm, dupa actiunea in forta a lui Victoras Iacob. De altfel, in partea a doua, atunci cand Badea si Neaga au jucat in locul lui Surdu si Dica, elevii lui Pedrazzini au avut mult mai mult aplomb. Iar spre final, intr-un joc pe contre, au cautat chiar sa dea lovitura dupa ce scapasera, fara gol, la cateva ocazii ale gazdelor (intre care si o bara a lui Keita).
Scorul final, 1-2, mentine matematic Steaua in cartile calificarii. Sunt necesare insa doua victorii in urmatoarele jocuri, la limita, fara gol primit, sau la diferente de minimum doua goluri, iar Sevilla sa nu ia puncte cu Slavia si Arsenal. Si daca vin succesele, chiar daca spaniolii vor aduna mai multe puncte, Steaua va prinde primavara in UEFA, repetand performanta de anul trecut.
Resumiendo; tres puntos al saco y segundos en la liguilla. Más público, menos lluvia (vamos, nada de lluvia) y la megafonía sigue siendo de fiesta pobretona de pueblo.Saludos

1 comentario:

Mercedes dijo...

Los del Esteaua vienen con prima fuerte. ¡A darles leña!

Por cierto, he leído que los futbolistas han pedido formalmente que se cambie la forma de homenajear a Puerta, y me parece muy bien.

Ahora que ha nacido su niño, creo que podríamos aprovechar la ocasión para cantar en lugar de callar. ;-)